Kraj toploj jeseni: Stižu dva vala zahladnjenja, moguća je susnježica i orkanska bura

nevrijeme, nevrijeme u Mostaru, zahladnjenje, jesen
Zahladnjenje će doći u dva navrata, odnosno kako će s Arktika duboko do kontinenta stići dva ledena vala. Jedan od njih će se kretati u smjeru istočne Europe, dok će drugi val zahvatiti zapadnu Europu te će tako iznadprosječno topla jesen završiti širom kontinenta, navodi Severe Weather Europe.

Ana Bago, meteorologinja Nove TV rekla  je kako će u Hrvatskoj zaista doći do zahladnjenja, ali koje je posve uobičajeno za ovo doba godine. "Ono što smo imali do sada je neuobičajeno, no niže temperature koje slijede, sasvim su prikladne za kraj listopada", ističe.

Hladnijim temperaturama koje nas očekuju od nedjelje, pridonijet će vjetar, odnosno bura na Jadranu. Podno Velebita mogući su i olujni udari. U ponedjeljak je pak moguća i orkanska bura.

Temperature će se s proječnih 20, spustiti na 13 do 15 stupnjeva, dok će u Bosni bilježiti temperature od 7 do 11 stupnjeva. U nedjelju je susnježica moguća u brdima. Ovakve temperature ostat će do četvrtka, a nakon toga nas očekuje još jedno slično zahladnjenje.