KRAJ SEBIJINE ERE Evo tko je Alen Pilav koji će ju zamijeniti

Alen Pilav
Flickr

Nakon brojnih peripetija danas bi trebala završiti ravnateljska karijera Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog Centra u Sarajevu (KCUS), čija se smjena očekuje danas. Nju će, saznaje Hercegovina.info, zamijeniti primarijus Alen Pilav dr. sc. med., specijalist opće kirurgije i subspecijalist torakalne kirurgije.

Dr. Pilav je doktor medicinskih znanosti i priznati stručnjak iz oblasti torakalne kirurgije. Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu. Pilav predaje na katedri za kirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu. 

Član je Europskog udruženja torakalnih kirurga, Europskog respiratornog udruženja, Europskog udruženja endoskopske kirurgije i Udruge endoskopskih kirurga Bosne i Hercegovine. Također je član i Upravnog odbora JU Dom zdravlja Sarajevske županije, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽS i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo FBiH.  

Jedan je od najaktivnijih lobista za vraćanje transplantacija na KCUS i pridruživanje Bosne i Hercegovine programu Eurotransplant. Pristupanje ovom programu bi pacijentima omogućilo dobivanje organa neophodnih za nastavak života. Ovaj proces su uspjeli pokrenuti i inicijativa je prošle godine jednoglasno usvojena u Parlamentarnoj skupštini BiH. Trenutno se čeka da Ministarstvo civilnih poslova BiH pošalje pismo namjere za priključenje Eurotransplantu, što je prvi korak procesa priključenja. 

Sebiju bi na sjednici u 16 sati trebao razriješiti Upravni odbor KCUS-a, kada bi trebao biti imenovan v.d. Alen Pilav.