KRAJ GODINE Transplantacije ni na vidiku, pacijent još nije "lega", a ka'će ne zna se

Ante Kvesić transplantacija
Prtscr Fena

Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić već godinama, kako smo i pisali, u intervjuima obećava krajem godine transplantaciju srca u Mostaru.

"Kada govorimo o transplantaciji, ne mislim samo na operativni dio: presadi srce pa pošalji pacijenta u Zagreb. Mi smo radili na sva tri segmenta, i tipizaciji, i pripremi pacijenta, operaciji i imunosupresivnoj terapiji te kontroli pacijenta kroz dugi period. Ja sam to već najavio, iako mi neki kažu da je to prehrabro, da mi ovdje pripremamo transplantaciju srca i vjerujem da ćemo je ove godine napraviti", istaknuo je Kvesić u listopadu ove godine u intervjuu Feni (subotom), netom nakon naših članaka o njegovu privatluku s lijekovima.

“Osim transplantacije srca, u završnoj fazi su i pripreme za transplantaciju rožnice. Ravnatelj SKB-a kaže kako je završen sav administrativni dio pred Federalnim ministarstvom zdravstva i sve je spremno za sam operativni zahvat, navela je Fena.

Već cijelo jedno desetljeće, ako ne i duže ravnatelj krajem godine obećava transplantacije u Mostaru. 2014. ravnatelj navodi da će u roku od tri godine, dakle do kraja 2017. SKB imati 70 posto transplantacijskog programa, te da slaže priču. 2018. najavljuje transplantaciju do kraja te godine, 2021. kaže da je to ove godine. Inače, ove godine je ostalo samo 8 dana.

Iz SKB-a Mostar ne odgovaraju na naš upit oko transplantaciji u bolnici, i kada bi se ona mogla usitinu dogoditi.