KOVERTA PUTUJE TJEDAN DANA Roditelji pretučenog dječaka još bez službene informacije o odluci škole

vršnjačko nasilje, Čitluk, OŠ Čitluk, vijesti, vršnjačko nasilje, Čitluk, OŠ Čitluk
Screenshot

Roditelji pretučenog dječaka iz Čitluka već tjedan i više dana čekaju odluku Osnovne škole o statusu dječaka koji je tukao njihova sina, kao i onih koji su sve snimali. 

Potvrdili su to našem portalu oni sami, a cijela situacija već ih solidno frustrira. U OŠ ne žele ništa reći dok roditelji ne dobiju pismeno odluku o statusu njihova djeteta, a ona već sedam dana putuje od škole do roditelja (par kilometara). 

Neslužbeno se o statusu sudionika već danima govori, no službeno, ni nakon tjedan dana ništa nije stiglo. 

Podsjetimo, stravičan video vršnjačkog nasilja poslali su našem portalu roditelji pretučenog dječaka iz Čitluka. Dijete je deveti razred Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, a drugi učenik ga obara na pod, tuče šakama u glavu, dok ostatak ekipe snima, naslađuje se, psuje Boga, ne pokazujući ni mrvicu empatije prema žrtvi.

Prije samog početka tučnjave mobitel je već upaljen, što govori da se radi o planiranom događaju, a dječaka, kojemu, kako kažu roditelji nije prvi put da je žrtva zlostavljanja drugi dječak gura, obara na pod i doslovce mlati.

Na približavanje jednog od dječaka skupina mu govori „pusti ga nek se igra“, čime sokole nasilnika da ga nastavlja tući, bez ikakve milosti. 

Škola je s 57 glasova za i tri suzdržana donijela odluku o statusu dječaka, potvrdio je u petak u izjavi za naš portal ravnatelj Marin Kapular, dodavši da ne bi govorio kakva je odluka do ponedjeljka, dok ne stigne i roditeljima. Danas je četvrtak, a roditelji kovertu još nisu primili.