Kostić: Novinar "60 minuta" Slobodan Vasković pokušao reketirati "Ekvator" iz Banja Luke

...poslao da od biznismena i vlasnika kompanije "Ekvator" iz Banjaluke Đorđa Davidovića traži 10.000 eura koje bi, kako je rekao, on odnio uredniku emisije Bakiru Hadžiomeroviću i tako zaustavio emitiranje spremljenog priloga o Davidovićevom navodnom kriminalu, pišu Nezavisne novine.

"Vasković mi je početkom prošle godine rekao da sprema prilog o Đorđu Davidoviću i njegovom navodnom kriminalu, ali da bi 10.000 eura koje bi odnio da "počasti" Hadžiomerovića možda zaustavilo emitiranje tog priloga", rekao je Kostić.

On je dodao da je pristao prenijeti ovu poruku Davidoviću, vlasniku kompanije "Ekvator", pošto ga poznaje ali pod uvjetom da on ne bude upetljan u sve to.

"Otišao sam kod Davidovića i sve mu ispričao, ali je on odbio dati bilo kakav novac. Ja sam pokušao nagovoriti ga zato da ga ne bi pominjali u emisiji "60 minuta", ali on nije pristao", kaže Kostić.

On je dodao da je Vaskoviću prenio da Davidović neće ni da čuje za to da daje novac, na šta je Vasković odgovorio:"E sada mu neće pomoći ni da donese milijun maraka. Satrat ću ga u emisiji "60 minuta", pišu Nezavisne.

Kostić tvrdi da je s njim prvi put kod Davidovića bio i Borko Đajić, koji se predstavlja kao predsjednik Udruženja roditelja osnovnih i srednjih škola.

Kostić tvrdi da mu je Vasković u privatnim razgovorima govorio da je RS "genocidna tvorevina, da je treba ukinuti i stvoriti unitarnu BiH".

"Vasković je rekao da bi takvoj unitarnoj državi pomogao islamski novac i dodao da je Milorad Dodik "gori i od Karadžića". Tada sam prestao davati izjave za emisiju "60 minuta", kaže Kostić.

Kostić kaže da je sve ovo priopćio inspektorima CJS u Banjaluci prije nekoliko dana.

Vlasnik kompanije "Ekvator" Đorđe Davidović ranije je rekao da su Hadžiomerović i Slobodan Vasković pokušali preko kurira uzeti mu reket od 10.000 eura.

"Taj čovjek mi je rekao da su ga poslali Borko Đajić i Slobodan Vasković i rekao da se sprema jedan veliki napad u emisiji Federalne televizije "60 minuta" protiv kompanije "Ekvator". Kurir je dodao da će Hadžiomerović prestati emitirati optužbe protiv mene ako mu pošaljem 10.000 eura. Taj razgovor odvijao se u banjalučkom hotelu "Palas", a kurir mi je novac tražio u prisustvu dva svjedoka", dodao je Davidović.