FOTO  KORONAVIRUS Započelo masovno cijepljenje u Trebinju

Cijepljenje u Trebinju
Z. Lojpur

U Trebinju je počela masovno cijepljenje starijih od 65 godina, a prvu dozu cjepiva 'Sputnik V' danas i sutra primit će oko 1.500 građana Trebinja, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Doma zdravlja koji organizira cijepljenje protiv koronavirusa.

Cijepljenje je organizirano u Sportskoj dvorani 'Miloš Mrdić' po unaprijed utvrđenom rasporedu, kako se ne bi stvarala gužva i kako bi se i eventualni rizik zbog pandemije sveo na minimum. Epidemiolog u Domu zdravlja dr. Jelena Durić kaže da je prva masovno cijepljenje na neki način i povijesni dan za Grad Trebinje, te da za sada sve teče bez problema.

"Osobe koje se budu danas i sutra cijepile dobit će i termin recijepljenja. Dobili smo informacije od nadležnih da je i to cjepivo već stiglo", kaže Durić. Dodaje da je epidemiološka situacija veoma ozbiljna i da je izuzetno važno da građani poštuju mjere zaštite.

"Veliki je broj oboljelih. Veliki broj osoba koji se javljaju u respiratorne ambulante Doma zdravlja, kao i djece koja se sa respiratornim infekcijama javljaju pedijatrijskim ambulantama", upozorava Durić.

Za cjepivo u Trebinju za sada se prijavilo više od 3.000 ljudi, što je veoma dobar odziv. Jedan od njih je i Dragan Milić koji kaže da je svjestan da je cjepivo jedino rješenje protiv koronavirusa koji duže od godinu dana odnosi brojne ljudske živote.

"Sine, meni su 82 godine. Ja se moram čuvati najobičnijeg gripa, a kamoli ove korone. Odmah sam se prijavio za cijepljenje. Evo primio sam prvu dozu, ništa nije boljelo", kroz osmijeh ispod maske nam kaže Dragan. Cijepljenje u Trebinju bit će nastavljeno i sutra od 11 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.