Koronavirus u ramskoj tvornici tekstila, 18 djelatnika pozitivno

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info
Nakon stolačke tvrornice ribe, koronavirus je prodro u još jednu tvornicu u HNŽ-u, koja broji veliki broj zaposlenika. Radi se o tvornici tekstila - ramskom Ramatexu, pogonu na Gračacu.
 
Ovih dana izvršeno je testiranja svih uposlenika pogona na Gračacu, te se ispostavilo da je na koronavirus pozitivno novih šesnaest uposlenika, s ranijih dvoje ukupno njih osamnaest.
 
Bio je to razlog da se bez odlaganja obustavi rad u ovom tekstilnom pogonu, te svi uposlenici upute u samoizolaciju.
 
„Iako od njemačkog partnera imamo narudžbe robe iz naših tvornica, ne želimo ništa riskirati i potpuno ćemo zaustaviti rad u pogonu na Gračacu, vjerojatno na 15 dana. Izvršiti ćemo potpunu dezinfekciju prostora i robe. Najvažnije je da se oboljeli uposlenici oporave, ozdrave, pa onda nastavljamo sa radom“, izjavio je Dragomir Čuljat, vlasnik Ramatex-a. 
 
Ravnateljica ramskog Doma zdravlja Mara Anđelić izjavila je da se stanje pozorno prati, te su tako otkirveni i najnoviji slučajevi.
 
“Prethodnog tjedna smo imali dvije pacijentice koje su imale simptome i testirane su, s tim da jedna sedam dana nije bila na poslu, a druga je bila tri dana prije testiranja. To je bio razlog da testiramo sve žene koje rade u toj tvornici. Od 25 testiranih 15 je bilo pozitivno, što je objavila i epidemiološka služba, a sada smo dobili još jedan nalaz, tako da je u pitanju 16 osoba”, pojasnila je Anđelić.
 
U središnjoj tvornici u Prozoru se radi normalno, a oboljelih nema. Na području Općine Prozor-Rama trenutačno je na koronavirus pozitivno 38 osoba.