KORONA PROFITERI Žurne aktivnosti na prikupljanju papirologije oko skandalozne nabavke respiratora

KORONA PROFITERI Žurne aktivnosti na prikupljanju papirologije oko skandalozne nabavke respiratora

Tužitelji i istražitelji Tužiteljstva BiH, boravili su na terenu gdje su koordinirali aktivnosti policijskih djelatnika koji postupaju u predmetu, naveli su danas iz državnog Tužiteljstva.

U okviru predmeta “Respiratori”, tužiteljski tim Tužiteljstva BiH, zajedno sa istražiteljem tužiteljstva, vrši analizu do sada prikupljene dokumentacije, nakon čega će biti zatražena potrebna stručna vještačenja i naređene dalje aktivnosti.

Zbog žurnosti u postupanju, tužitelji i stručno osoblje u stalnom su kontaktu sa policijskim djelatnicima, te izlaze na teren kako bi davali instrukcije za postupanje u prikupljanju dokaza. 

Tužiteljski tim će intenzivno provoditi i koordinirati aktivnosti u narednim satima, sa ciljem da se u što kraćem roku prikupi sva potrebna dokumentacija, kako bi se nastavio rad na ovom predmetu.

Sve institucije kojima se obrati tužiteljski tim, bit će obvezne sukladno ZKP BiH, u najkraćem roku dostaviti i staviti na raspolaganje svu traženu dokumenataciju, priopćilo je državno Tužiteljstvo koje je preuzelo istragu oko nabavke respiratora teške više od 10 milijuna maraka.