KORONA ISPOD IVANA NA NULI Novozaraženih u HNŽ-u nema, a Herceg tvrdi da su mjere dale rezultate

Plakati Crvenog križa
Hercegovina.info

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 7 bolesnika, od kojih je 1 na invazivnoj i 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Hospitaliziran je 1, a otpuštena su 2 bolesnika, priopćio je Stožer HNŽ-a.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB testiran je 231 uzorak. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije bilo pozitivnih.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer nisu izdali nijedno rješenje o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 54 rješenja, zaključuje su u priopćenju Stožera HNŽ-a. Baš kao što je dan prije dolaska koronavirusa u HNŽ premijer naš Nevenko Herceg realno izjavio da koronavirusa nema jer je toplo vrijeme, sad isto toliko realno uvjerava javnost da je on zaslužan što novozaraženih u HNŽ-u nema, odnosno provođenje mjera.

"Jutrošnje izvješće Kriznoga stožera našeg resornog ministarstva kaže kako je jučer u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testiran 231 uzorak i kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nema niti jedan nalaz pozitivan na COVID 19. Bogu hvala, kako sam to i prije nekoliko dana predvidio, dosegnuli smo status ''COVID FREE'' županije.

Ovo nikako nije slučajno odnosno i ovom prigodom naglašavam kako su mjere koje smo provodili dale željene rezultate i kako su svi naši sugrađani koji su ih poštovali i prilagodili živote svom i općem dobru pomogli postizanju ovog cilja koji raduje i ohrabruje. Zahvaljujem se svima, dragi prijatelji, na pruženoj potpori, ali ujedno i pozivam da oprezom i odgovornim ponašanjem sačuvamo postignuto stanje", napisao je Herceg u facebook statusu. Premijer očito živi u nekoj paralelnoj županiji, gdje su se mjere poštivale, pa korona isčezla, dok svi ostali žive u drugoj županiji, gdje su kafići radili punom parom, ljudi sjedili jedni na drugima, u Covid bolnici umirali pacijenti, a korona isčezla sama. Ne što smo cijepljeni, jer nismo, ne što smo se pazili jer nismo namjerno frustrirani što nam uvode mjere samo u školama. 
 
Još možda dodati i to da se termin free - službeno koristi kad nema aktivnih slučajeva, a ne kad nema nijedno novozaraženo.