Kordić iz zatvora pozvao Hrvate na okupljanje zbog jednakopravnosti

Tamo ga redovito posjećuje obitelj i prijatelji. Prihvatio je svoju kaznu kao svoj križ i nosi ga te se čvrsto posvetio duhovnosti, o čemu svjedoče i prijatelji koji su ga nedavno posjetili u Austriji.

Prema riječima Nikice Tomića, izaslanstvo srednjobosanske županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Herceg Bosne, koje je predvodio, nedavno je posjetilo i Darija Kordića. - Nevjerojatna je psihička snaga i moral Darija Kordića. Naravno, teško mu je, u zatvoru je već skoro 13 godina od dragovoljne predaje 6. listopada 1997. godine, piše večernji list.

No, Dario to ne pokazuje, sve to stoički, s nevjerojatnom snagom duha, podnosi i mogu reći, on je hrabrio nas, a ne mi njega. Zamolio nas je da prenesemo njegove iskrene pozdrave Hrvatima u središnjoj Bosni, ali i svim Hrvatima u BiH. Zahvalio se svima koji mu pišu, a ispričava se što svima ne odgovara jer to jednostavno ne može stići. Pozdravlja i zahvaljuje svima koji na bilo koji način, riječima ili djelima, pomažu ili su pomagali njegovoj obitelji, a posebno je ukazivao na nužnost zbijanja redova i jedinstva Hrvata, bar u onim najvažnijim pitanjima vezanim za konstitutivnost, jednakopravnost i opstojnost u BiH”, prenosi Tomić Kordićeve poruke. Dodao je da je zatvor naprosto zatrpan zamolbama za odobrenje posjeta Dariju Kordiću.