FOTO  Konzum u BiH od danas sa sniženjem 1.000 artikala

Trajno sniženje najavio je direktor Društva Ismir Brkić, koji je kazao da je riječ o dugoročnoj inicijativi koja će trajati najkraće do kraja godine, a moguće je i duže.

"Smatramo da, kao društveno odgovorna institucija i vodeći trgovinski lanac, moramo biti odgovorni i na ovaj način potvrditi svoju odgovornost. Ovih 1.000 osnovnih proizvoda, od kojih će neki biti sniženi i do 30 odsto, biće posebno obilježeni oznakom 'trajni niska cijena' u svih 105 prodavnica širom BiH",
kazao je Brkić na konferenciji za tisak u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, ova inicijativa je rezultat partnerskog odnosa i saradnje Konzuma BiH sa dobavljačima, poput Akove, MIS Stanić, Mljekare Livno, Perutnine, Zvečevo–Laste, Barpeha, Sarajevskog kiseljaka, Dijamanta, Leda, Podravke, Kraša, Francka, Dite, Mepasa, te brojnih drugih, koji su Konzumu pružili veliku potporu pri realizaciji inicijative sniženja.

"Prema našim proračunima, vrijednost ukupnog ulaganja će biti više od tri miliona KM", naglasio je Brkić.

On je podsjetio da Konzum, osim ovog trajnog sniženja, svojim kupcima i na druge načine olakšava kupovinu u ovim kriznim vremenima.
"To je kupovima na šest rata putem Visa classic kartice preko UniCredit banke, a tu je i naša već prepoznatljiva internet prodaja gdje kupci mogu po istim cijenama koje smo prezentirali, počev od danas, kupovati sve ove artikle koji su trajno sniženi", dodao je, između ostalog, Brkić.

SEEbiz.eu/hercegovina.info