KONJIC Vodostaj Neretve u opadanju

Neretva, vodostaj, Konjic, putovi, općina konjic, voda
N1

Vodostaj rijeke Neretve u općini Konjic je u opadanju, a intenzitet padalina se smanjuje.

Prema navodima Federalne uprave civilne zaštite, od ranih jutarnjih sati aktivno se radi na deblokadi regionalne ceste R – 436 Borci – Kalinovik i lokalnih cesta u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, a na terenu su sve raspoložive službe i mehanizacija.

Na regionalnoj cesti R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol došlo je do potpunog uništenja ceste i ta dionica je do daljnjeg blokirana, javlja Fena.

Na cesti Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) potok je odnio most i nije prohodno te se radi na otklanjanju posljedica.

Cestovna komunikacija prema naselju Rajac također je blokirana.

Jutros je bila blokirana i cestovna komunikacija prema naselju Jasenik, koja je trenutno prohodna.

Iz Federalne uprave civilne zaštite priopćili su kako je upućen zahtjev za pomoć OSBiH u angažiranje građevinskih strojeva (bageri, skipovi), kako bi se u što skorije vrijeme riješio problem na deblokadi regionalne ceste R -436 Borci – Kalinovik na lokaciji Dindol i lokalnih cesta u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, te da trenutno nema povratne potvrdne informacije da će zahtjev biti odobren.

Opskrba električnom energijom trenutno je u prekidu od naselja Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje, a na terenu su radnici Elektroprivrede koji rade na otklanjanju posljedica.

Vodoopskrba je redovna, a stanovništvu općine Konjic preporučuje se prokuhavanje vode za piće.