KOMŠIĆ O RESPIRATORIMA, UPS MISI Sarajlijama poručio da ne nasjednu na "ustaška lukavstva"

Željko Komšić, Papa Franjo, komšić, samoizolacija, Željko Komšić, Sarajevo, SDP, DF i SDA, Željko Komšić političar, respiratori, Dom naroda Parlamenta BiH, Željko Komšić, Željko Komšić
Fena

Drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić nije se oglasio niti o jednoj aferi u državi, posebno onima gdje je su glavni akteri iz SDA, čiji su članovi preko poduzeća za maline, ili proizvodnju namještaja nabavljali respiratore i maske. Međutim, oko mise u katedrali reagirao je već nekoliko puta. Tako se oglasio i na današnje priopćenje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora.

"Morate znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibilitet da ušutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama", kazao je.

"Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin", navodi se u priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.