Komšić neće na sastanak s Lavrovom, navodno ima svoje razloge

Milorad Dodik
Fena

Željko Komšić neće prisustvovati sastanku s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, potvrđeno je za N1 iz Komšićevog ureda.

On će se obratiti medijima u 9:30 i govoriti o svojim razlozima neprisustva na sastanku, potvrdio je za N1 Komšićev savjetnik Nihad Hebibović. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te Šefik Džaferović sastat će se danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom

Susret je zakazan za 9.00 sati u Predsjedništva BiH, a nakon sastanka predviđeno je priopćenje za javnost.

Potom će se Lavrov sastati s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, a planiran je i sastanak delegacija ministarstava BiH i Rusije.

U 10:45 sati bit će potpisan Plan konsultacija između Ministarstva vanjskih poslova u Vijeću ministara i Ministarstva vanjskih poslova Rusije za period 2020/2021.

Lavrov se jučer sastao sa Dodikom, nakon čega je poručio "da svaki pokušaj da se ruši Dejton ili da se vrši njegova erozija može dovesti do ozbiljnih posljedica".

Održao je i sastanak s liderom HDZ-a Draganom Čovićem na kojem je razgovarano o političkoj situaciji u BiH i hitnosti promjene Izbornog zakona BiH.