KOMŠIĆ BI TREBAO DANAS PRVI SKOČITI S PELJEŠKOG Borio se protiv povijesnog projekta, prijetio tužbama, Europa ga je izignorirala

Željko Komšić, Papa Franjo, komšić, samoizolacija, Željko Komšić, Sarajevo, SDP, DF i SDA, Željko Komšić političar, respiratori, Dom naroda Parlamenta BiH, Željko Komšić, Željko Komšić
Fena

Hrvatska danas živi povijest. Pelješani izlaze iz višestoljetne izolacije, u Neumu će se rasteretiti promet, iz unutrašnjosti Hrvatske na jug se ide bez granica. Čini se priča u kojoj je svima dobro.

Drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić koji opet pretendira na fotelju u Predsjedništvu bio je najveći neprijatelj Pelješkom mostu. Da bi čaršiji potvrđivao domoljublje najavljivao je svojedobno tužbe protiv susjedne, uvijek prijateljske Hrvatske.

“Mi imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most – preko bosanskohercegovačkog”, kazao je Komšić za HRT 2018., nakon što je zadnji put ostavio Hrvate bez člana u Predsjedništvu.

Nakon što mu je Europska komisija udarila šamar, i rekla da će se most graditi i da džaba kreči, mijenjao je retoriku.

Već u srpnju 2019. na sastanku s Orepićem priča neku drugu priču, da Hrvastska ima pravo graditi most. Danas, nakon što je višestruko potvrđeno da je njegova borba protiv mosta bila suluda, Komšić bi se susjedima morao ispričati, osobito s obzirom koju fotelju zauzima.

Hrvati su nedavno ispod Pelješkog mosta gurnuli najveći brod koji su imali, te su s namjerom da dokažu da Neum nije ugrožen zapravo ugrozili Neum, mali gradić u zaljevu koji nije predviđen za velike brodove.