KOMPLEKS OD 300 MILIJUNA EURA Luksuzni stambeno-poslovni turistički objekt niče na jugu Hercegovine

ilustracija
ekapija

Vlada Republike Srpske usvojila je odluku o utvrđivanju investicijskog projekta “Lion Hill Village” Trebinje, kao projekta od posebnog interesa za ekonomski razvoj grada Trebinje i ove regije.

Također je donijela odluku o prodaji zemljišta  Republike Srpske radi realizacije ovog projekta, piše Biznisinfo.

Istom odlukom Vlada je ovlastila ministra trgovine i turizma da zaključi Ugovor o prodaji nekretnina s kupcem “Nugo Holding” Trebinje.

Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica 2, Trebinje ukupne vrijednosti 964.870 KM.

Kompanija “Nugo holding” obratila se Vladi radi realizacije direktne strane investicije “Lion Hill Village”, ukupne vrijednosti oko 300 milijuna KM.

Prema dostavljenom projektu, kompleks će obuhvaćati izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da projekt bude realiziran u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekt podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Realizacijom ovog projekta dodatno će biti obogaćena turistička ponuda grada Trebinja.

Ovo je projekt kompanije „Nugo Holding“ Trebinje, koja posluje u sastavu kompanije „Brova Holding“ iz Norveške, čiji su osnivači članovi obitelji Andrić, koja je porijeklom iz Trebinja.