KOLJAČ IZ BUČE Blagoslovila ga je Ruska pravoslavna crkva, onda je crne duše otišao ubijati

Azatbek Omurbek koljač Buča

Otpočeo je lov na 'mesara iz Buče', veterana nedavno blagoslovljenog od Ruske pravoslavne Crkve za kojega se osnovano sumnja da je odgovoran za strahotna i masovna zlodjela u predgrađu ukrajinskoga glavnog grada Kijeva.

Osumnjičenog za masovne zločine nad civilima u Buči identificirale su ukrajinske obavještajne službe u sinergiji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi. Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče, grada udaljenog oko 40 kilometara od centra Kijeva, piše Slobodna Dalmacija.

Ruske trupe pod njegovim zapovjedništvom sadistički su ubijale civile po kućama, a bilo je izvješća i o brutalnim silovanjima žena i djece. Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i brojni leševi na otvorenom među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima.

Identifikacija zapovjednika jedinice 51460 trajala je razmjerno kratko, objavila je inicijativa Informnapalm, te su njegovi osobni podaci, uključujući adresu e-pošte, telefonski broj i kućnu adresu, objavljeni na internetu.

Azatbeka Omurbekova i njegovu postrojbu je prije odlaska u okupacijsku misiju u Ukrajini prošloga studenog blagoslovio pravoslavni paroh u ruskom Habarovsku, tvrde ukrajinski istražitelji.

"Povijest pokazuje da većinu bitaka vodimo svojom dušom", rekao je Omurbekov nakon službe koju je predvodio patrijarh iz Habarovska. Oružje nije najvažnije, istaknuo je istom prilikom, izrazivši nadu kako će uz blagoslov Svemogućega ubrzo postići iste rezultate kao i njihovi preci. Koliko je crna Omurbekova duša, i koliko ima veze s Kristovim naukom, zorno svjedoče masovne grobnice prepune nevinih civila i krajolici spaljene i opljačkane Buče.

Pukovniku, za kojega se smatra da ima oko 40 godina, 2014. je odlikovanje za izvanredne zasluge dao Dmitrij Bulgakov, zamjenik ruskog ministra obrane. Sada je optužen da je organizirao masovna silovanja, ciljanu devastaciju privatne imovine, pljačku i ubojstvo stotina ukrajinskih civila. Broj pronađenih leševa u Buči dosegao je broj 340, javljaju lokalni mediji.

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov opisao je ponašanje ruskih vojnika u Buči kao "potpuno neljudsko" i usporedio ih je s nacistima.

"To je ono što su SS trupe radile u prošlosti", rekao je. “Ovo obijesno zlo jednostavno ne može proći nekažnjeno. Naša obavještajna služba dosljedno identificira sve napadače i ubojice i svaki će od njih u svoje vrijeme dobiti ono što zaslužuje.”

Detaljnije informacije o Omurbekovu i objašnjenje kako je identificiran uskoro će otkriti InformNapalm.

 Ova skupina je već objavila i slike ruskih vojnika koji su služili uz Omurbekova, iako su svi identificirani a potom kontaktirani porekli da su odgovorni za zločine objavljene na društvenim mrežama, pa čak i da su bili u Ukrajini. No, evidentnih i prijesnih laži iz Putinova carstva ni u kojemu smislu ne nedostaje. A današnja tehnologija pruža puno veće mogućnosti dokazivanja nego ranije, čak i ako se zanemari brojne preživjele svjedoke.