KOLIKO ĆE NA KRAJU KOŠTATI ERO? Vlada HNŽ dodatno se zadužila za 15 milijuna maraka za smještaj županijskih tijela

Hotel Ero

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici je utvrdila Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju HNŽ-a u 2024. godini za provedbu Projekta prilagodbe hotela Ero za smještaj županijskih tijela uprave.

Kreditno zaduženje iznosi 15 milijuna KM, a istaknuto je kako će se dovršenjem prilagodbe toga hotela troškovi smanjiti za 2 milijuna KM na godišnjoj razini, što je dostatno za izmirivanje obveza po predmetnom kreditu.

Ta derutna hotelska zgrada, nakon opsežne obnove i uređenja, trebala je postati reprezentativna zgrada Vlade HNŽ-a koja će objediniti sva županijska ministarstva i druga tijela županijske javne uprave pod jednim krovom, barem je tako obećano u više navrata od 2018. do 2024.

Zgrada je kupljena od Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH za 11 milijuna maraka 2018. godine. Nakon provedene javne nabave, urađen je projektni zadatak te proveden javni natječaj za izbor projektanta koji je uradio glavni projekt prilagodbe koji je prethodna županijska Vlada usvojila. U međuvremenu je izvršena i revizija glavnoga projekta, a nakon završetka svih radnji i uknjižbe prava vlasništva na predmetnoj nekretnini, dobivene su i urbanistička suglasnost i građevno odobrenje te izvršeno plaćanje pripadajuće rente. 

Inače, predmetna zgrada, površine 9565 četvornih metara, izgrađena je 1988. godine i njezina potpuna prenamjena, obnova i uređenje podrazumijeva opsežne radove koji će teći u nekoliko etapa. Projektom je predviđeno suvremeno zdanje, dostojno središta županijskih institucija, koje će se vizualno uklopiti u suvremenu arhitekturu grada, a korisnicima omogućiti vrhunske uvjete za rad, uz napredno opremljene uredske prostorije, dvorane za sastanke, prostore za pismohranu, prateća parkirališta, uređeni zeleni pojas, otvoreni pristup zgradi, itd.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.