FOTO  Kod Trebinja zaplijenjeno skoro 10.000 kutija cigareta

cigarete
Ilustracija/hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje jučer su oko 07.50 sati u mjestu Mesari kod Trebinja zaustavili i kontrolirali putnički automobil marke „Citroen“, kojim je upravljala osoba inicijala M.L. iz Trebinja, a u kojem je kasnijim pretresom pronađeno i oduzeto 9.910 kutija cigareta različitih vrsta.

“U skladu sa urađenom analizom i planom o otkrivanju i dokumentiranju krivičnih dijela „Nedozvoljene trgovine“, policijski službenici su postupili po prikupljenim saznanjima i zaustavili putnički automobil marke „Citroen“, tip „C5“ u kojem su vizualnim pregledom uočili veću količinu cigareta.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju koje je naložilo da se lice sasluša u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo „Nedozvoljena trgovina“ i da se uradi pretres putničkog automobila u kojem je oduzeto 9 910 kutija cigareta različitih vrsta”, priopćila je je za hercegovina.info glasnogovornica PU Trebinje Jovana Cvijetić.

Policijska uprava Trebinje je za devet mjeseci 2020. godine, evidentirala devet krivičnih dijela „Nedozvoljena trgovina“ u kojima je oduzeta 21.290 kutija cigareta različitih vrsta i 95 pakiranja rezanog duvana.