VIDEO  Kod Sarajeva spašena beba i petogodišnje dijete

Poplave BiH
Screenshot

Naselje Otes kod Sarajeva samo je jedno od onih koji od jutros vode borbu sa poplavama, te su odsječeni od ostatka županije. Ceste su poplavljene, a voda je mjestimično ušla u kuće. Voda je u pojedinim dijelovima poplavila i automobile.

Federalna uprava Civilne Zaštite uključila se u akciju evakuacije i spašavanja. Pripadnici FUCZ-a pomažu starijem stanovništvu i djeci.

Upravo u jednoj takvoj akciji spašena je obitelj s bebom.

Na terenu širom Županije Sarajevo su vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite FBiH. Na putu ka naselju su i pripadnici Gorske službe spašavanja ŽS koji izvlače građane iz poplavljenih domova, ali i automobila koji su ostali zarobljeni u vodi.

Upućen je apel građanima da ne izlaze iz kuća, a ukoliko moraju da se ne kreću blizu drveća.

Posebno alarmantna situacija je u općini Trnovo. Ekipe N1 su na terenu zabilježile područja potpuno poplavljena vodom, a mještani Kijeva, naselja smještenog u ovoj općini su posebno zabrinuti. Međusobno se pomažu, a nekoliko njih je spasilo i petogodišnje dijete od utapanja iz kuće koja koja je u potpunosti poplavljena.

Fahro Kolar nazočio je spašavanju djeteta i ispričao je kako je sve izgledalo te istaknuo da je to za njega bilo posebno emotivno.