Kod Posušja i Zvornika spriječeno krijumčarenje 20 migranata, uhićena četiri državljanina BiH

Mercedes migranti Zvornik
GP BiH

Pripadnici Granične policije (GP) BiH lišili su slobode četiri državljana Bosne i Hercegovine koji su spriječeni u pokušaju krijumčarenja 20 stranih državljana.

Naime, na području Zvornika, 22. siječnja, prilikom granične kontrole Mercedesa, bh. nacionalnih oznaka, pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik otkrili su devet osoba afroazijskog porijekla bez identifikacijskih dokumenata, a koje su izjavile da dolaze iz Kameruna (četvero), Gvineje (dvoje) te po jedna osoba iz Malija, Obale Slonovače i Senegala. Vozilom je upravljao državljanin BiH.

Prethodno, 21. i 20. siječnja ove godine, pripadnici Centralnog istražnog ureda GPBiH i Postrojbe granične policije Gorica, u dva odvojena slučaja na području Posušja, spriječili su krijumčarenje osam državljana Turske i tri državljana Pakistana. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se trojica bh. državljana koji su migrante krijumčarili u dva vozila, bh. nacionalnih oznaka.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela 'Krijumčarenje osoba', o navedenim događajima su obaviješteni dežurni tužitelji Tužiteljstva BiH. Prema njihovim naredbama državljani BiH lišeni su slobode i protiv njih bit će dostavljen izvještaj o kaznenom djelu, dok su strani državljani predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.