FOTO  'KNEZ HERCEGOVINE' Poznati biznismen gradi 'Aladinov' dvorac usred vinograda

Drašković dvorac u Vojvodini

Rodoljub Drašković, biznismen i brat političara Vuka Draškovića, gradi sebi dvorac usred vinograda, koji se nalazi u podnožju čuvene kule u Vršcu u Vojvodini.

Naime, Draškovićev dvorac mnoge je podsjetio na onaj iz poznatog Disneyovog crtanog filma “Aladin”, odnosno bajki “1001 noć”, a baš zbog svog zanimljivog i impozantnog izgleda ova nesvakidašnja građevina privlači veliku pažnju javnosti, te je mnogi slikaju i razgledaju u prolazu.

Dvorac je još uvijek u fazi izgradnje i nalazi se na privatnom posjedu na periferiji grada, a na putu za Vršački breg, prenosi Blic.

Rodoljub Drašković kupio je ranije “Vršačke vinograde”, koje je platio nekoliko milijuna eura, javili su srpski mediji.

Inače, Drašković je rođen u BiH i poznat je kao najveći investitor u istočnoj Hercegovini. Sagradio je poznati Grad Sunca kod Trebinja.

Za kratko vrieme, za svega tri godine, izgradio je vodeni park, Olimpijsku dvoranu sportova, zatvoren bazen, fitnes centar, otvorene terene za sve sportove; individualne i timske, atletski stadion i nogometne terene, igrališta za djecu s Dino parkom, igraonice za djecu, Galiju – spa centar, hotel Panoramu s 5 zvjezdica, Bijeli grad s preko tisuću smještajnih jedinica za turiste, kongresni centar, Etno selo koje je atrakcija za sve uzraste, Varoš čaršiju s raznim sadržajima koji povezuju stoljeća življenja u Hercegovini…

Vijećnici istočnohercegovačkih skupština i grada Trebinja donijeli su 2019. godine odluku o proglašenju Rodoljuba Draškovića za počasnog kneza Hercegovine.

Drašković je rođen 1949. godine u selu Slivlja, u tadašnjem srezu Nevesinje, a nešto kasnije općini Gacko.