KISELJAK Općina želi preispitati koncesije Jamnici zbog mogućih otkaza u Kiseljaku

KISELJAK Općina želi preispitati koncesije Jamnici zbog mogućih otkaza u Kiseljaku
Screenshot

Općinsko vijeće Kiseljaka u središnjoj Bosni zatražilo je u petak od tvrtke 'Sarajevski kiseljak', u vlasništvu zagrebačke Jamnice, da preispita odluku o smanjenju broja zaposlenih, a pritom ne isključuje mogućnost redefiniranja uvjeta pod kojim im je dodijeljena koncesija za punjenje mineralne vode.

Kako je objavljeno iz Općinskog vijeća, na sjednici na kojoj su bili i predstavnici Uprave Sarajevskog kiseljaka, zatraženo je da ta kompanija i Jamnica plus d.o.o. Zagreb preispitaju odluke o smanjenju broja zaposlenika u Kiseljaku "imajući u vidu značajnu financijsku dobit koju poduzeće ostvaruje koristeći prirodni resurs općine Kiseljak", prenosi Hina.

Uz to, zatražili su od načelnika općine Kiseljak te općinskih službi da preispitaju sve pravne akte - od odobrenja do rješenja koje je Općina Kiseljak donosila za poduzeće Sarajevski kiseljak d.o.o. Kiseljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Općinsko vijeće Kiseljak zadužuje načelnika općine Kiseljak i Općinske službe da u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Središnja Bosna preispitaju odluke i ugovor o dodjeli koncesije poduzeću Sarajevski kiseljak”, navodi se u zaključcima.

U 'Sarajevskom kiseljaku 'nisu komentirali navodnu odluku o smanjenju broja djelatnika. U toj kompaniji radi više od 300 ljudi, a polovina ih je iz općine Kiseljak.