VIDEO  'KINEZI IZ BRČKOG' Tvrtka iz BiH u Austriji napravila zgradu za samo 30 sati

Zgrada u Austriji

Tvrtka Module One iz Brčkog 7. i 8. ožujka uspješno je okončala projekt u austrijskom gradu Wiener Neustadtu.

Projekt je obuhvatio izgradnju dvije stambene zgrade modularnog tipa od 1500 m² stambenog prostora, raspoređenog u 20 stanova. Tijekom montaže druge zgrade održana je prezentacija kompanije Module One i sustava modularne gradnje.

U tvornici u Brčkom je proizvedena stambena zgrada od 27 modula i četiri segmenta terase, koja je potom montirana u Austriji za nevjerojatnih 30 sati.

Sadržaj se učitava...

Izvršni direktor Dino Šačirović je tom prilikom istaknuo da je modularna gradnja na našim prostorima i dalje velika nepoznanica.

"Većina ljudi ovaj tip gradnje poistovjećuje s kontejnerima i montažnim kućama, što je u suštini neusporedivo s onim što mi proizvodimo, a to su višekatni objekti koji mogu imati različite namjene. Modularna gradnja svakim danom postaje sve veći trend u građevinarstvu širom svijeta, zbog same brzine gradnje, veće kontrole troškova i kvaliteta, te bolje samoodrživosti", rekao je Šačirović.

Danas modularni objekti ispunjavaju sve zahtjeve modernih nekretnina te svojom arhitekturom i dizajnom ni u kom pogledu ne zaostaju za konvencionalno izgrađenim objektima.

"Montažu stambene zgrade smo iskoristili za prezentaciju kompanije Module One, odnosno naših tehničkih rješenja koja su rezultat mukotrpnog rada proteklih godinu i pol dana. Promociji su nazočili investitori i predstavnici mnogih kompanija iz Austrije i Njemečke, te mnogobrojni austrijski mediji", navodi direktor Šačirović.

Svi prisutni, kao i sami građani Wiener Neustadta, bili su oduševljeni brzinom gradnje i stupnjem gotovosti isporučenih modula. Slučajni prolaznici su bili fascinirani načinom i brzinom gradnje, jer ujutro kada su kretali na posao je bila samo temeljna ploča, a već poslije podne u povratku dočekale su ih završene dvije etaže zgrade.