Kinezi GP BiH donirali opremu vrijednu skoro 10 milijuna KM

granicna potpisivanje

Donacija opreme realizirana je na osnovu Sporazuma o gospodarsko-tehničkoj suradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i NR Kine koju su zamjenik predsjedajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica NR Kine u BiH potpisali polovicom studenog 2017. godine.

Uz donaciju specijalističke opreme koja će pripadnicima Granične policije BiH omogućiti učinkovitiji rad na terenu, pod pokroviteljstvom NR Kine, navode, bit će realizirane obuke policijskih službenika neophodne za učinkovitu montažu, korištenje i održavanje opreme.

Potpisivanju Certifikata prisustvovali su zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, šef Odsjeka za Aziju i Afriku Ministarstva vanjskih poslova BiH Ljubo Grković, savjetnici ministra financija i trezora BiH Dado Šarić i Drago Bagarić, te predstavnici Veleposlanstva NR Kine u BiH.

Iz Granične policije BiH potpisivanju su prisustvovali: pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, kao i načelnici Kabineta direktora Radiša Samardžija i Uprave za administraciju Mustafa Ovčina, priopćeno je iz Granične policije.