Kardinal Vinko Puljić poslao poruku podrške papi Franji

Puljić Papa Franjo
KTA

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je 8. srpnja riječi podrške papi Franji koji se oporavlja nakon operativnog zahvata u rimskoj bolnici "Gemelli", izvijestio je Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Poruku kardinala Puljića u cijelosti glasi:

"Vaša svetosti,

S velikim zanimanjem i pozornošću putem sredstava društvenih komunikacija pratim informacije o Vašem oporavku nakon operativnog zahvata. Uzdajući se u Božju providnost i stručnost medicinskog osoblja, koje za Vas brine, nadam se da ćete se čim prije oporaviti i vratiti svojim obvezama upravljanja Katoličkom Crkvom.

U ovim trenucima želim Vam prenijeti pozdrave i molitve, ne samo u svoje, nego i u ime svih katolika u BiH, njihovih biskupa i svećenika, redovnika i redovnica, a – vjerujem – i svih drugih stanovnika Bosne i Hercegovine, koji su u lipnju 2015. i sami doživjeli Vašu prisutnost u Sarajevu te u Vama prepoznali iskrenog prijatelja. Često ste nas pozivali na molitvu za Vas, a u ovim izazovnim vremenima vjerujem da iz nje crpite snagu.

Ujedinjeni u molitvi s cijelom Crkvom i sa željom za skorim oporavkom iskreno Vas pozdravljam", stoji u poruci kardinala Puljića prenosi Katolička tiskovna agencija.

Vinko kard. Puljić,

nadbiskup metropolit vrhbosanski

predsjednik BK BiH

Puljić Papa Franjo

Papa Franjo se osjeća dobro nakon operacije

Papa Franjo osjeća se dobro nakon što je operiran u nedjelju 4. srpnja u rimskoj poliklinici Agostino Gemelli, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenio Vatican News. Sveti Otac u…