Kardinal Vinko Puljić posjetio trojke na Gromiljaku

Vinko Puljić trojke
artinfo.ba

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić posjetio je, 12. ožujka, obitelj Martine i Vlatka Bošnjak na Gromiljaku u općini Kiseljak koja je nedavno dobila tri sina.

Nadbiskup Vinko je osobno želio upoznati tri dječaka, stara mjesec dana, koji su rođeni 14. veljače na blagdan Sv. Valentina, kao i njihove roditelje. U posjet je došao u pratnji ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. vlč. Mirka Šimića, ravnateljice Dječjeg vrtića Sveta Obitelj na Stupu u Sarajevu s. Kate Ostojić te tajnika Caritasa Josipa Dugandžića.

Mladi roditelji i njihova obitelj, posebno vrijedne bake Drinka i Vjekica, nisu krili radost kazavši kako će im kardinalov blagoslov biti dodatno ohrabrenje i snaga u odgoju djece i svim izazovima koji dolaze, javio je portal artinfo.ba.

Vinko Puljić trojkeDa života ima na Gromiljaku te da se roditelji ne boje svjedočiti uvjerio se kardinal kada su mu mladi roditelji prenijeli svoje životno iskustvo, ali i pričali o brojnim drugim bebama koje su rođene i tek trebaju biti rođene u njihovom susjedstvu odnosno cijelom Gromiljaku.

Vrhbosanskom nadbiskupu je ovom prigodom upućen i poziv na krštenje, kojem će se, kako je kazao, u skladu s mogućnostima i zdravljem, rado odazvati jer ga, dodao je, za župu Gromiljak i od prije vežu nadasve lijepe uspomene.

Te uspomene bit će još i ljepše otvorenjem podružnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (Lug - Kiseljak) u samom susjedstvu obitelji Bošnjak čiji će mališani Maro, Luka i Lovro zasigurno biti korisnici vrtića koji bi, između ostaloga, u ovom impozantnom objektu trebao djelovati.