Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić napustili bolnicu

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić napustili bolnicu
nedjelja.ba

Vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić nakon ponovnog testiranja negativni su na koronavirus te su u subotu, 12. prosinca u poslijepodnevnim satima napustili Opću bolnicu „Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.

U priopćenju za medije Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije navodi se kako se kardinal Puljić i mons. Vukšić osjećaju dobro te da oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji.

Po izlasku iz bolnice kardinal Vinko izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom, piše nedjelja.ba.

„Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja“, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjećanja radi nakon što su osjetili simptome te pozitivnih testova kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić hospitalizirani su 2. prosinca u spomenutu zdravstvenu ustanovu. Nakon 10-ak dana provedenih na bolničkom liječenju i negativnog testa napustili Opću bolnicu.