Kanader stigao na Blidinje, vodu uzima na Buškom jezeru, očekuje se 10 preleta

kanader Blidinje
Blidinje.net

Na područje Blidinja stigao je jedan kanader iz RH nešto prije jedanaest sati. U trenutku pisanja ovog teksta iz Uprave civilne zaštite ŽZH za Hercegovina.info potvrđuju da već napravio tri preleta. 

Kako je požar uzeo maha, vjetar puše, a stigao je samo jedan kanader treba tek vidjeti što će napraviti. 

Podsjetimo, zbog vrlo ozbiljne situacije na požarištu i otežanog gašenja požara, zahtjevnog i nepristupačnog terena i nepovoljnih vremenskih uvjeta iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, je preko Operativnog centra FUCZ i Ministarstva sigurnosti BiH Republici Hrvatskoj u utorak upućen zahtjev za pomoć u gašenju požara na Čvrsnici.

Prema saznanjima kanader se ne može puniti na Blidinjskom jezeru već odlazi na Buško jezero za što je potrebno oko 18 minuta, očekuje se 10 preleta, javlja Blidinje.net.

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine gasio je sinoć požar te je nastavljeno jutros u 8 sati. Riječ je o lokaciji koja se nalazi na Čvrsnici, na izrazito nepristupačnom terenu, te se širi prema jugu u pravcu vikend naselja Do sada je opožareno 50 hektara šume na području Blidinja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.