KAMPIRANJE GOTOVO Sindikalisti sklonili šatore, bliži im se potpisivanje kolektivnog ugovora

Dalibor Vuković
hercegovina.info

Sindikalisti zdravstva digli su šatore iz susjedstva Vlade HNŽ-a, u kojima se već više od tri mjeseca bore za radnička prava. Više je razloga, jedan što se zbog borbe s pandemijom i epidemiološke situacije nemaju kad i ne žele okupljati, a drugi i najvažniji što je na pomolu potpisivanje kolektivnog ugovora.

„Premijer je i danas potvrdio da će do kraja tjedna kroz Vladu proći i do sindikata doći ponuda, koju je sindikat i predložio, i da se ide u potpisivanje kolektivnog ugovora. To je rekao i javno, a i telefonski predsjedniku reprezentativnog sindikata, tako da vjerujemo da je to to, premda smo na oprezu dok se god ne potpiše“, potvrdio nam je predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u Dalibor Vuković.

Sindikalna borba za kolektivni ugovor i mrvu veće plaće počela je u prosincu prošle godine, a šatori su pred Vladu HNŽ-a postavljeni početkom siječnja. Tu su se zdravstveni djelatnici okupljali, a mostarski ugostitelji i pojedinci opskrbljivali ih hranom i pićem. Sindikalna borba, kako se čini, na koncu će uroditi plodovima, te su i šatori poslužili svojoj svrsi. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.