KAMPIRANJE GOTOVO Sindikalisti sklonili šatore, bliži im se potpisivanje kolektivnog ugovora

KAMPIRANJE GOTOVO Sindikalisti sklonili šatore, bliži im se potpisivanje kolektivnog ugovora
hercegovina.info

Sindikalisti zdravstva digli su šatore iz susjedstva Vlade HNŽ-a, u kojima se već više od tri mjeseca bore za radnička prava. Više je razloga, jedan što se zbog borbe s pandemijom i epidemiološke situacije nemaju kad i ne žele okupljati, a drugi i najvažniji što je na pomolu potpisivanje kolektivnog ugovora.

„Premijer je i danas potvrdio da će do kraja tjedna kroz Vladu proći i do sindikata doći ponuda, koju je sindikat i predložio, i da se ide u potpisivanje kolektivnog ugovora. To je rekao i javno, a i telefonski predsjedniku reprezentativnog sindikata, tako da vjerujemo da je to to, premda smo na oprezu dok se god ne potpiše“, potvrdio nam je predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u Dalibor Vuković.

Sindikalna borba za kolektivni ugovor i mrvu veće plaće počela je u prosincu prošle godine, a šatori su pred Vladu HNŽ-a postavljeni početkom siječnja. Tu su se zdravstveni djelatnici okupljali, a mostarski ugostitelji i pojedinci opskrbljivali ih hranom i pićem. Sindikalna borba, kako se čini, na koncu će uroditi plodovima, te su i šatori poslužili svojoj svrsi. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.