KAMPANJA POČELA Čović otvorio postrojenje za vodu, Izetbegović je bio u rudniku, Dodik u Rusiji hvalio Putina

Milorad Dodik

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u Orašju je otvorio moderno postrojenja za proizvodnju pitke vode, priopćila je ta stranka. Prethodno je Bakir Izetbegović, lider SDA sišao u rudnik, a Milorad Dodik se javio iz Saint Petersburga s porukom da Srbima nema nitko ispred Putina. 

"Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je nazočio svečanosti otvaranja postrojenja za proizvodnju pitke vode u Orašju na Vodocrpilištu u Kostrču. Završeni su svi planirani radovi na izgradnji postrojenja za proizvodnju pitke vode za Grad Orašje i uvezivanje istog u postojeću vodoopskrbu te je tim povodom danas održana svečanost otvorenja, priopćio je HDZ BiH.

Postrojenje su svečanim presjecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Orašja Marijan Oršolić, predsjednik Gradskog vijeća Orašje Stanko Vincetić, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, uz zajednički obilazak postrojenja.

„Svi vi koji ste radili zadnjih godina na ovom i sličnim projektima u našoj Posavini u našem Orašju, siguran sam da vi koji ste pozdravljeni, kroz kolege načelnike i gradonačelnika i sve druge nositelje vlasti, dovoljno zorno svjedočimo koliko smo danas Posavinu pretvorili u jedan dio državnog prostora sa svim institucijama koje su nužne da bi ovdje naš narod mogao živjeti i osjećati se svoj na svome“, poručio je Čović na svečanosti u raseljenoj Posavini. 

Iza toga je posjetio je župu Uznesenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan Tolisa, te je o stanju u župi i samostanu, razgovarao s gvardijanom fra Mariom Jurićem. Takvih posjeta i politike u prvim redovima i njihova duhovnog uzdizanja za potrebe kampanje narednih će dana biti na pretek. 

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović otišao je dva koraka dublje. Naime, on je prije desetak dana posjetio jamu Begići-Bištrani Rudnika mrkog uglja "Kakanj", nakon čega je održao sastanak sa predsjednikom Sindikata radnika rudnika FBiH Sinanom Husićem i direktorom Rudnika Seadom Imamovićem.

Izetbegović je medijima nakon sastanka kazao da rudari imaju ogromne zasluge za bh. društvo i razvoj BiH te da su se na njihovom teškom radu podigli mnogi gradovi. U trenutku kada energenti naglo poskupljuju i kada se može ostati bez nekih energenata, Izetbegović tvrdi da se BiH ponovo mora osloniti na ugalj i rad rudara. U međuvremenu stranačku omladinu 'tovari' u Elektroprivredu BiH, čiji su zaposlenici stali uz direktora, a kontra rudara, kada je došao mak na konac. 

O Dodikovoj blamaži i balečenju Bosne i Hercegovine u Rusiji gdje se klanjao Putinu, kojem je moderni svijet okrenuo leđa suvišno je više i pisati. Predizborno hodanje tek je počelo, a veselo će biti gledati što će sve lideri raditi da zamagle nerad zadnjih čak i nekoliko desetljeća. 

 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.