Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

Kravice Odmori u BiH
Hercegovina.info

Danas u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše prije podne.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni većinom sjevernog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.