KAKO ŽIVE ZASTUPNICI U HNŽ Milijunski poslovni prostori, skupocjeni Mercedesi i kod većine solidna primanja

Skupština HNŽ
Hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo objavilo je izjave o imovinskom stanju političara izabranih na Općim izborima koji su održani 2. listopada prošle godine, a hercegovina.info donosi pregled onoga što je prijavljeno u imovinskim karticama na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Vodeći ljudi Skupštine u HNŽ (predsjedatelj Tomislav Martinović iz HDZ-a i Džafer Alić iz SDA) uredno su popunili svoje imovinske kartice za proteklu godinu. Prema njima, Martinović je u 2022. godini uprihodio 54.542,86 maraka kroz plaće, naknade i rad u povjerenstvima, a od ušteđevine je prikazao 25 tisuća maraka. Njegov zamjenik Alić, u prošloj godini zaradio je kroz plaće i naknade 26 tisuća maraka, a u imovinsku karticu upisao je također i Nissana Qashqaija u vrijednosti od 17 tisuća maraka, obiteljske nekretnine i malu ušteđevinu, a na sebi ima i kredit od 65 tisuća maraka.

Martinović
Tomislav Martinović (HDZ BiH)
Skupština HNŽ
Džafer Alić (SDA)


Poslovni prostori u milijunima, skupocjeni Mercedesi i iznadprosječno fine plaće

HDZ-ovi Slavko Bilić i Ivana Buntić-Jovanović plijene pažnju među svojim kolegama budući da se u imovinsko kartici vrte velike cifre. Bilić je u protekloj godini zaradio 39 tisuća maraka, a među upisanom imovinom naveo je stan, kuću, zemljište i poslovni prostor ukupne vrijednosti 415 tisuća maraka, a u vlasništvu je dva automobila Golf i Passat ukupne vrijednosti 16 tisuća maraka. Na sebi nema upisanih kredita. Buntić-Jovanović je među zaduženijim županijskim zastupnicima budući da ima kredit od 300 tisuća maraka. a u imovinsku karticu upisala je i poslovne prostore u vrijednosti od 1.280.000,00 maraka.

Skupština HNŽ
Slavko Bilić (HDZ BiH)

 

Skupština HNŽ
Ivana Buntić-Jovanović (HDZ BiH)


Među onima koji, prema prijavljenoj imovinskoj kartici, ne štrecaju koji je datum u mjesecu su HDZ-ova Zora Dujmović, Damir Džeba, ali i SDA-ov Nedžad Maksumić. Dujmović je u 2022. godini kroz plaće, naknade i povjerenstva zaradila 57.574,00, a na računu i štednji 'leži' oko 100 tisuća maraka, dok kreditno nije zadužena. Džeba također ne smije biti nezadovoljan proteklom godinom budući da je u njoj zaradio 90.599,05 maraka. Vlasnik je stana i garsonjere u vrijednosti 261 tisuće maraka i tvrtke čija je vrijednost s imovinom i stanjem na računu procijenjena na 260 tisuća maraka. Na računu ima nešto više od 53 tisuće maraka, a skoro isto odnosno 54 tisuće maraka je zadužen kreditom.

Skupština HNŽ
Zora Dujmović (HDZ BiH)
Skupština HNŽ
Damir Džeba (HDZ BiH)


Džebin i Dujmovićkim donedavno, a možda novi-stari koalicijski partner Maksumić u prošloj godini je 'utržio' 64.360,14 maraka. U rubrici upisane imovine veće od 5 tisuća maraka, Nedžad Maksumić je prijavio skoro milijun maraka. Dva stana u Konjicu i jedan u Sarajevu procijenio je na 310 tisuća maraka, njegova tvrtka 'MN Group' prošle godine je ostvarila prihod od 450 tisuća maraka, a u posjedu je i dva Mercedesa GLE ukupne vrijednosti 100 tisuća maraka. Kredit od 281 tisuću maraka trebao bi vratiti do 2032. godine.

Skupština HNŽ
Nedžad Maksumić (SDA BiH)


Njegov stranački kontroverzni kolega Salmir Kaplan u prošloj godini je zaradio 43 tisuće maraka, a u posjedu je poslovnog prostora od 120 tisuća maraka te Renault Meganea u vrijednosti od 8 tisuća maraka. Županijski zastupnik iz Stoca zadužen je 90 tisuća maraka u komercijalnoj banci.

Skupština HNŽ
Salmir Kaplan (SDA BiH)


SDA-ova Irma Memidžan u 2022. godini prijavila je 51.067,00 osobnih prihoda kroz plaće, naknade, povjerenstva i honorare. Vlasnica je stana od 40 m2 s garažom u Konjicu procijenjene vrijednosti 80 tisuća maraka, kao i Mercedesa GLC-a od 50 tisuća maraka, a na sebi ima i kredit od 22 tisuće maraka.

Skupština HNŽ
Irma Memidžan (SDA BiH)


Još uvijek aktualni županijski ministar branitelja Oliver Soldo zaradio je 54,600 maraka, a ušteđevine ima 45 tisuća maraka. U posjedu je zemljišta na Buni koje je procijenio na 80 tisuća maraka, kao i Mercedesa C klase starog 21 godinu u vrijednosti 7 tisuća maraka. 

Skupština HNŽ
Oliver Soldo (HDZ BiH)


Koliko su 'teški' oporbenjaci i zastupnici manjih stranaka u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije?

DF-ov Zoran Mikulić prošlu godinu je završio s prihodima od 51.318,00 maraka. U posjedu je dva stana i garaže u Mostaru koje procjenjuje na 320 tisuća maraka, kao i vozila 'Volvo' u vrijednosti 10 tisuća maraka.

Skupština HNŽ
Zoran Mikulić (DF)


Danijela Mišura, zastupnica HDZ-a 1990 prijavila je zarađenih 15 tisuća maraka, a na računu ima i 30 tisuća ušteđevine, a u suvlasništvu je kuće procijenjene na 40 tisuća maraka te vlasnica automobila od 7 tisuća maraka. 

Skupština HNŽ
Danijela Mišura (HDZ 1990)


Omer Hujdur (NiP) zaradio je nešto manje od 10 tisuća maraka, a u imovinskoj kartici je naveo i automobil Nissan iz 2006. godine u vrijednosti 8 tisuća maraka te stanje na računu od 40 tisuća maraka, kao i to da nije kreditno zadužen.

Skupština HNŽ
Omer Hujdur (Narod i pravda)


NES-ov Nermin Vrtić prijavio je 38,400 tisuća maraka prihoda u protekloj godini, a u posjedu je stana u Konjicu od 120 tisuća maraka, Peugeota 508 od 15 tisuća maraka te 40 tisuća maraka na tekućem računu. 

Skupština HNŽ
Nermin Vrtić (NES)


HRS-ov Mirko Vasilj zaradio je 19.971,69 u 2022. godini, a vlasnik je kuće od 150 tisuća maraka te Golfa od 22 tisuće maraka, a nije naveo nikakva kreditna zaduženja. Kod Vasilja, kao što je slučaj i kod HDZ-ovog Josipa Grbavca iz Čitluka, vrijedi svakako napomenuti da obojica imaju petero djece i da su na vrhu demografske slike među zastupnicima u ovom skupštinskom sazivu.

Skupština HNŽ
Mirko Vasilj (HRS)


Bivši gradski vijećnik, a sada županijski zastupnik Arman Zalihić (SDP) prošle godine prijavio je 16.767,53 prihoda te nije naveo ostale podatke.

Skupština HNŽ
Arman Zalihić (SDP)


Imovinske podatke svih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije možete pronaći OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.