Kako Vlada vlada: Boravišna pristojba ostaje ista, lokalnim zajednicama vraća se 0% prihoda

Međugorje, svetište, kraljica mira, Hercegovina, turizam, regija, federalna vlada, pristojbe, turizam
...koja ostaje na istoj razini kao i proteklih godina. Za A razred u razdoblju glavne sezone boravišna pristojba iznosit će 2 KM, u predsezoni i postsezoni 1,60 KM, a izvansezone 1,20 KM. Za B razred u razdoblju glavne sezone bit će 1,60 KM, u predsezoni i postezoni 1,20 KM, a u izvansezoni 1 KM.

C razred će imati boravišne pristojbe u razdoblju glavne sezone 1,20 KM, u predsezoni i postezoni 1 KM, a izvansezone 0,80 KM. Boravišne pristojbe za D razred u razdoblju glavne sezone iznosit će 1 km, u predsezoni i posTezoni 0,80 KM, a izvansezone 0,60 KM.

Danas je donesena i Odluka o utvrđivanju visine boravišne pristojbe za fizičke osobe registrirane za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu za 2015. godinu u iznosu od 60 KM po krevetu i smještajnoj jedinici u kampu.

Kad je u pitanju raspodjela novca od boravišne pristojbe, tu nema ništa novo, također sve ostaje po starome i ide na štetu onih koji je i uplaćuju tj. na štetu stanovnika u lokalnoj zajednici. Od 'ubranog' iznosa 20% ide Federaciji BiH, 80% županijama, a općinama gdje je pristojba i naplaćena cijelih 0% prihoda.

Brotnjo.info