Kako su Jurišić, Živko Budmir i Lijanović izdali svoj narod

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, je jedina instanca nakon Barryjevi/Petritschevi amandmana u kojoj su Hrvati mogli potegnuti pitanje Vitalnog nacionalnog interesa i tako blokirati donošenje odluka i zakona koji su štetni za hrvatski narod.

Dom naroda se sastoji od 58 poslanika od kojih po 17 izaslanika iz reda svakog od konstitutivnih naroda i sedam izaslanika iz reda ostalih.

Za bilo koju odluku je nužno da glasa barem 1/3 zastupnika iz kluba svakog od konstitutivnih naroda, pa tako i iz Kluba zastupnika Hrvata, to jest najmanje 6 od 17 zastupnika

Kako platformaška kriminalna hobotnica uz sve izborne malverzacije nije imala 6 ruku odlučili su kako će 5 biti 1/3 od 17.

Na dan uspostave platformaške Vlade, ovo su bili zastupnici u Klubu Hrvata u Domu naroda Federalnog parlament:

IZASLANICI IZ REDA HRVATSKOG NARODA

(Zatamnjeni/zacrnjeni- glasali su za platformu)

Abdić-Jelenović Elvira DNZ BiH
Bandur Milenko HDZ BiH
Batinić Mirko HDZ BiH
Brigić Ivan SDP BiH
Divković Ivo SDP BiH
Faletar Luka HDZ 1990
Ivić Janja SDP BiH
Mandić Tomislav HDZ BiH
Martinović Tomislav HDZ BiH
Matanović Mijo HDZ BiH
Nemec-Klisura Vesna SDP BiH
Pavlović Karolina NSRZB
Pelivan Stipo HDZ BiH
Prkačin Đuro HDZ BiH
Tadić Ivo HDZ BiH
Vidović Radoje HDZ BiH

Jedan zastupnik još uvijek nije bio izabran ali to nije spriječilo 4 zastupnika/ce SDP-a i jednu NSRZB-a da „izaberu" platformašku Vladu i Živku Budimira iz HSP-a za predsjednika Federacije.

Član HSP-a Živko Budimir, ili kako mu je tada Lagumdžija tepao „Ante koji ruši avione JNA" je „izabran" iako njegova stranka nije imala ni jednog zastupnika u Domu naroda, a HSP je kao nagradu za poslušnost dobio još dvije pozicije ministara na koje su postavljeni Vjekoslav Čamber i Ante Krajina.

Kako je cijela ova farsa i mučki plan političke marginalizacije Hrvata bio u suprotnosti sa Izbornim zakonom i Ustavom BiH, Središnje izborno povjerenstvo je donijelo jedinu moguću Odluku.

Odluku, kako je izbor Živke Budimira i njegovih zamjenika , Svetozara Pudarića , Mirsada Kebe, kao i cijele Federalne Vlade u suprotnosti sa Zakonom i kao takav ništavan, to jest nevažeći, proces političke marginalizacije Hrvata je trebao novi poticaj i dobio ga je u Lijanovićevoj marioneti, i Visokom predstavniku Valentinu Inzku koji je „privremeno" suspendirao Odluku Središjeg izbornog povjerenstva.Ta „privremena" suspenzija Odluke traje već tri godine i očito će trajati do idućih izbora.

Nakon što su dobili vjetar u jedra od strane Valentina Inzka, izdajnici su s lakoćom ušli u uništavanje i isisavanje novca s područja HercegBosne, i nastavak ekonomskog iscrpljivanja hrvatskog naroda.

Prvi korak je bio postavljanje upravnih/ nadzornih odbora u najjačim tvrtkama HercegBosne; HT, EP HZHB, Aluminij ( dok dovršavam tekst, na portalima se pojavila vijest o gašenju svih pogona Aluminija, zbog skupe struje??) te brutalna pljačka i milijunsko pranje novca preko navedenih tvrtki.

Nakon toga slijedi Revizija koja ciljano ide samo na bivše pripadnike HVO-a, koju cijelo vrijeme u Federalnoj Vladi podržavaju Vjekoslav Čamber i Ante Krajina, dok se Živko Pomilovatelj prividno protivi.Koliko prividno, pokazuje što je prva stvar koju je uradio nakon izlaska iz zatvora bila potpisivanje „Zakona o povoljnom umirovljenju braniteljske/boračke populacije" kojim se dodatnih 30 000 Bošnjaka uvodi u pravo. Dva dana nakon što je Živko Budimir potpisao ovaj zakon, Vjekoslav čamber i Ante Krajina glasaju za Odluku Vlade da se na području ZHŽ-a „Revizija" provodi uz asistenciju policije.

Uz sve nabrojano, kod HSP-ovaca se iznenada budi briga za Federaciju, a pojavljuje želja za ukidanjem Županija/ Kantona jedine preostale brane velikobošnjačkom nacionalizmu.

Bez obzira tko će u budućnosti imati većinu u hrvatskom glasačkom tijelu, dirnuta je najvažnija zaštita hrvatskog naroda. Ako je za bošnjački klub u Domu naroda osnivanja kanala na hrvatskom jeziku povreda bošnjačkih nacionalnih interesa , onda tek tada možete zamisliti što znači pristanak ovih „Hrvata", iz ovih stranka, na formiranje nelegalne Vlade Federacije BiH u ove četiri godine nametanja i formule 17/3= 5.

Da završim, nisu oni izdajnici jer su u Vlasti, izdajnici su jer ne predstavljaju narod iz kojega su potekli, jer im taj narod nije dao povjerenje, nego im je povjerenje dekretom dao Zlatko Lagumdžija i Valentin Inzko. Kako prolaze izdajice vidjeli smo na primjeru Živke Budimira, koga čekaju višegodišnja povlačenja po sudovima čim je na trenutak pomislio da ne mora baš sve slušati što mu kažu, te vjerojatno povratak u zatvor iz koga je prije par dana pušten da se brani sa slobode.

Slobode koja će trajati dok bude trčao potpisati onaj isti Zakon za koji je prije odlaska u zatvor govorio kako je „napad na HVO". Zato su žalosni sažaljivi tonovi koji se mogu čuti iz reda hrvatskog naroda prema "uzničkom" Živki, pa im se serviraju "specijalne" emisije Velimira Bujanca " Čovjeka iz naroda" . Žalite sebe, jer ne znate koga žalite.

posusje-online.com