FOTO/VIDEO  Kako Lagumdžija uređuje Dnevnik FTV-a

Naime, nakon završene press konferencija SDP-a (27.02.2012.) Lagumdžija je prišao svom novinaru Darjanu Babiću te mu je dao smjernice kako treba da izgleda prilog o press-u SDP-a u Dnevniku FTV-a tu večer.

Da stvar bude u potpunosti zaokružena Darijan Babić i Zlatko Lagumdžija su večer poslije uživo u Dnevniku FTV-a razgovarali punih 10 minuta tokom živog javljanja iz Brčkog. Time je Lagumdžija pokazao da osim što ima pravo uređivati Dnevnik Javnog servisa, također ima pravo davati intervjue neograničenog trajanja, zagarantirane udarne vijesti u centralnim informativnim emisijama, zagarantirano objavljivanje ama baš svakog saopćenja iz kabineta te zagarantiranu privilegiju da mu novinari postavljaju samo pitanja koja mu se sviđaju.

Nezadovoljstvo drugih stranaka uređivanjem informativnog FTV-a kako u vlasti tako i u opoziciji sasvim je opravdano. Ovime su se potvrdile njihove tvrdnje da je jedini i pravi urednik IP-a FTV-a Zlatko Lagumdžija koji to postiže preko svojih privatnih novinara kao što je Darijan Babić.

(Vijesti.ba)