KAKO I GDJE GLEDATI PRVENSTVO Potvrđeno hoće li se zatamnjivati HRT, a BHRT ne prenosi čak 18 utakmica

Navijači Hrvatske prijenos utakmica TV
Hercegovina.info

Svjetsko prvenstvo u Kataru već je počelo i navijači diljem svijeta s nestrpljenjem očekuju nastupe svojih reprezentacija. Tako i navijači Vatrenih u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini i dijaspori s nestrpljenjem očekuju sutrašnji susret Hrvatske i Maroka. Termin je "nezgodan", radni dan u 11 sati, no izlike na poslu sutra će se sigurno naći. No, pitanje je gdje gledati sutrašnji dvoboj. U Hrvatskoj svjetskoj prvenstvo prenosi HRT, pa će oni u BiH koji imaju sreću uhvatiti signal moći uživati u prijenosima Drage Ćosića, Marka Šapita, Vikija Ivankovića i ostalih komentatora. 

S druge strane oni koji HRT gledaju putem Eronnet HOME TV za vrijeme svih utakmica Mundijala imat će "zatamnjen kanal". Iz Eroneta su nam objasnili i zbog čega.

"Sukladno obavijesti koju smo dobili od vlasnika prava prikazivanja u BiH (BHRT), na kanalu BHT1 koji se nalazi u Osnovnom paketu HOME.TV usluge bit će emitirano 48 utakmica SP 2022. HRT je osigurao prava prikazivanja samo za teritorij Hrvatske, stoga smo na osnovu zaprimljenog naloga vlasnika prava prikazivanja u BiH (BHRT) u obvezi zatamniti signal HRT2 tijekom emitiranja utakmica te emisija prije i nakon utakmice", rekli su iz Eroneta za Hercegovina.info.

Ista situacija je i s korisnicima Telemacha kada je HRT u pitanju.

Od 64 utakmice na prvenstvu, njih 46, kako su nam odgovorili iz Eroneta moći gledati svi građani BiH. No, preostalih 18 će se moći gledati jedino na platformi BH Telecoma koja je partner BHRT u ovom projektu. 

Na Mojoj TV uživo će biti 12 utakmica iz grupne faze natjecanja. BH Telecom će prenositi uživo i četiri susreta osmine finala, te dva susreta četvrtfinala.

Utakmice koje će biti uživo na Moja TV kanalu u snimci će se moći gledati na BHRT-u istog dana. Također, sve utakmice koje će biti emitirane na MY TV platformi će se prenositi i putem Moja WebTV aplikacije i svi zainteresirani gledatelji koji nisu korisnici Moja TV usluge mogu na jednostavan način, online putem, izvršiti aktivaciju usluge i gledati utakmice.

Ono što je također zanimljivo, ako kojim slučajem u terminu BH Telecoma u osmini finala ili četvrtfinalu budu Srbija ili Hrvatska, ta utakmica će se moći gledati na BHT, a Moja TV će prenositi drugu utakmicu tog dana.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.