KAKAV VIKEND NAS OČEKUJE U nedjelju pogoršanje vremena, idući tjedan promjenjiv

Ljetna kiša
hercegovina.info

Vikend koji je pred nama donosi nam promjenu vremena i zahlađenje. Početak idućeg tjedna donosi pak smirivanje, a od sredine tjedna slijedi ponovno pogoršanje. No, o svemu je nešto više večeras za hercegovina.info najavio mostarski meteorolog prof. Zoran Zadro

"Sutra će veći dio dana biti suho vrijeme uz postepeno naoblačenje. Jače pogoršanje vremena, vjerojatno s oborinama, stiže nam u noći sa subote na nedjelju te tijekom nedjelje. Pri tome će u nizinama biti kiše, a u višim planinskim područjima i snijega. Susnježice i snijega bi moglo biti i u nekim nizinama Bosne te formiranja tanjeg snježnog pokrivača. Kako se sada čini oborine neće biti obilne u odnosu na one koje se očekuju sredinom sljedećeg tjedna. Što se tiče vjetra, uglavnom će u Hercegovini zapuhati umjerena i povremeno jaka bura, a u Bosni umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperature zraka sutra u jutarnjim satima u Hercegovini će biti između minus 1 i 5, a najviše dnevne između 9 i 13 stupnjeva, ovisno o naoblačenju."

Idući tjedan bit će promijenjiv.

"Već početak idućeg tjedna donosi suho, sunčano i stabilno, ali i hladno vrijeme. No, novo pogoršanje stiže sredinom tjedna s obilnijim oborinama. Pri tome bi u nizinskim dijelovima Bosne moglo biti snijega, a u Hercegovini uglavnom kiša, s tim da bi trebalo naglasiti da bi se u nizinskim područjima Hercegovine snježna granica mogla spustiti na 700 metara nadmorske visine te se očekuje i formiranje snježnog pokrivača i u gorskim krajevima Hercegovine. Kraj tjedna će biti nestabilan s obilnijim kišnim oborinama uz zatopljenje i jačanje juga", rekao je prof. Zadro.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.