Kad ministarstvo sigurnosti odgovori onom vanjskih poslova, a njima odgovori Povjerenstvo - otvaraju se sve granice

Granični prijelaz Doljani
Hercegovina.info

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je primilo diplomatsku notu Republike Hrvatske u kojoj je upućen prijedlog za ponovno otvaranje svih graničnih prijelaza za pogranični promet.

Nota je proslijeđena Ministarstvu sigurnosti BiH, s obzirom da je ovo pitanje u njihovoj nadležnosti, gdje je zaprimljena 16. rujna 2020. godine, potvrdio je za hercegovina.info načelnik ureda za odnose s javnošću ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje.

Pojašnjava da Ministarstvo sigurnosti Ministarstvu vanjskih poslova još uvijek nije odgovorilo na prijedlog Republike Hrvatske. Ministarstvo sigurnosti, kojem smo također proslijedili upit oko otvaranja malograničnih prijelaza nije odgovorilo na isti, jer njima nije odgovorilo Povjerenstvo koje odlučuje o ovom pitanju, koje će odgovoriti Ministarstvu sigurnosti, koje će onda odgovoriti nama, a vjerovatno i Ministarstvu vanjskih poslova.

Ako vas sve gore navedeno zbunjuje, to je novinarska svakodnevica u BiH, gdje se goruća pitanja proslijeđuju od ureda do ureda, službenika do službenika. 

U međuvremenu život uz granicu je otežan. Kako smo jučer pisali, zbog samo par metara Gabeljani prelaze 13 kilometara, jer im je granica na kućnom pragu zatvorena. Zašto je to tako? Odgovora nema.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.