KAD ĆEMO U HRVATSKU BEZ TESTA Grmoja pitao što bi trebali Čović, Barbarić, Bušić...

Nikola Grmoja , intervju, Aluminij Mostar, komentar, Mostar, Nikola Grmoja , Nino Raspudić, granica, pitanje, mumije, Sabor RH, dijaspora, Nikola Grmoja , granica, Davor Božinović

Pored troje zastupnika dijaspore zastupničko pitanje o ulasku Hrvata iz BiH u Hrvatsku Davoru Božinoviću jučer je poslao zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

“Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH mogu neometano, kao prije pandemije koronavirusa ulaziti u Njemačku, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju i druge zemlje. Unatoč drastičnom padu zaraženih, unatoč činjenici da pojedine županije danima nemaju zaraženih, Hrvatska i dalje za svoje državljane traži negativan PCR test. Službeno se najavljivalo ukidanje ovih mjera 15. lipnja, nitko ne zna zašto su iste produžene do 30. lipnja, iako su epidemiološki pokazatelji više nego dobri. Iz kojih razloga Republika Hrvatska diskriminira svoje državljane koji žive u BiH", napisao je u svom pitanju Grmoja, nakon čega će se o ovoj temi morati govoriti u Saboru.

Nikola Grmoja ,Nino Raspudić,granica,pitanje,mumije,Sabor RH,dijaspora

Ranije je zastupnik Mostara Mostarac Nino Raspudić našem portalu izjavio da nije čuo da su zastupnici 11. izborne jedinice išta pitali o ulasku u Hrvatsku, što je zasigurno i presudilo da Most postavi to pitanje. 

Žalosno je što to pitanje nisu nametnuli zastupnici dijaspore, kojima bi to trebao biti posao, i za što im je dano povjerenje na zadnjim izborima. S druge strane i predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović je vrlo često u Zagrebu. Nije poznato je li Plenkovića pitao zašto su nam vrata Hrvatske zalupljena, iako smo, ako zažmirimo na koji slučaj, manje-više korona free.