JP Elektroprivreda HZ HB nije pokrenula tarifni postupak, niti je tražila povećanje cijena

JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar nije uputila zahtjev za pokretanje novoga tarifnoga postupka prema FERK-u, dapače u nekoliko se navrata očitovala da je protiv tarifnoga postupka kojega je ova Agencije samoinicijativno pokrenula i to samo za ovo poduzeće.

Također, ističemo da slijedom toga JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar nije ni tražila povećanje cijena električne energije na svom konzumnom području.

Smatramo da to nije potrebno zbog aktualnoga stanja prouzročenoga teškom gospodarskom krizom u kojoj se, nažalost, nalaze i građani BiH posebice naši kupci, kao i stanja na tržištu el. energije.

Nadalje, nije točno da je cijena el. energije u JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za 10 % veća od cijene u Elektroprivredi BiH. Brojni su parametri za izračun cijena el. energije koje utvrđuje regulatorna agencija, dok se pojedini parametri ne mogu niti uspoređivati, kada su u pitanju ova dva poduzeća u većinskom vlasništvu Vlade Federacije BiH.

Sama činjenica da razdoblja primjene tarifnih stavova kroz godinu nisu ista, jer na našem konzumnom području viša zimska tarifa za obračun el. energije traje 4 mjeseca dok u EP BiH traje 6 mjeseci, demantira ovu netočnu i tendencioznu tvrdnju.

Napominjemo da je JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar za svoje ukupno poslovanje odgovorna nadležnim tijelima zakonodavne i izvršne vlasti FBiH i BiH, kao i regulatorima koje redovito izvještava i koji kontinuirano nadziru i kontroliraju njezin rad.

I kada je zapošljavanje kadrova u pitanju vjerojatno se gospodi iz navedenih stranaka nije svidjela činjenica da provedbom propisanih zakonskih procedura nisu ispunjene njihove želje zbog kojih pojedinci vrše neprestane pritiske.

Takve smišljene napade smatramo prljavom političkom kampanjom usmjerenom blaćenju i destabiliziranju JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i zastrašivanjem naših kupaca.

Evidentno je da su ti pritisci plod osobnih frustracija, nerealnih ambicija i neupućenosti, a vjerojatno imaju za cilj osobni ekstra-profit na račun tobožnje skrbi za naše kupce, stoji u priopćenju Sektor za odnose s javnošću i edukaciju Elektroprivrede HZHB.