JOVIĆEVO MINISTARSTVO 14 DANA BEZ ODGOVORA, NIJE ŽURBA Gagro u međuvremenu lagano oblaže mlinicu kamenom

Buna kod Mostara, bager, radovi, Buna
Screenshot

Prošla su dva tjedna kako smo Ministarstvu poljoprivrede HNŽ-a, vodnom inspektoratu, koji je nadležan za sve intervencije na rijekama uputili upit o legalnosti radova u Buni, i bageru koji je tamo intervenirao, neposredno ispod mosta - crkve na Buni.

Odgovora nema, ni nakon pismenog upita, pa više usmenih napominjanja, te tako ni dana-danas ne znamo jesu li radovi i intervencije s dozvolom ili bez. U međuvremenu, bagera u Buni više nema, vlasnik hotela Buna pomalo oblaže kamenom nekadašnju mlinicu, voda i dalje teče i zapravo se u Mostaru ništa ne mijenja.

Gradska inspekcija je utvrdila da joj to nije nadležnost, županijski vodni inspektor koji je nadležan javnost nije izvjestio o zatečenom na trenu. Čekalo se očito da Gagro završi radove. Usputno rečeno bager je u Bunu utjeran petkom, a inspekcija je navodno došlo ponedjeljkom. I kada dođe nema velike koristi, što su i sami istaknuli prilikom odgovora za članak "Tajkuni na rijekama". 

Skraćeno, županijski vodni inspektor nadležan je konstatirati (i)legalnost na vodnom dobru, no nije nadležan za ilegalno uklanjanje objekata. U nenadležnostima nadležnih ostaje lijepog prostora za gradnju, taman i nebodera u rijeci, jer nije jasno tko vam ga treba ukloniti.