FOTO/VIDEO  Još nije poznat uzrok 'šećerne havarije' u Mostaru, promet bi trebao biti pušten do ponoći

Prevrtanje vlaka Opine
Hercegovina.info

Nakon što je u nedjelju tijekom noći pet vagona teretnog vlaka iskočilo i prevrnulo se iz tračnica u mostarskom naselju Opine, jučer su od strane ekipe ŽFBiH započeti radovi vezani za otklanjanje vagona, nakon čega će se pristupiti i sanaciji oštećenog kolosijeka, pragova i skretnica.

Iz Službe za odnose s javnošću ŽFBiH rekli su nam da će o uzrocima ovog izvanrednog događaja javnost biti upoznata nakon okončanja istrage te da je u tijeku otklanjanje oštećenih vagona i sanacija štete.

Prevrtanje vlaka Opine

„U stanici Mostar Teretna kod skretnice 14, u 01:55h došlo je do iskočenja jedne osovine teretnog vagona iz tračnica. Tom prilikom došlo je do prevrtanja  pet vagona na lijevu stranu u smjeru vožnje prema Sarajevu. Preostalih osam, od ukupno 13 teretnih vagona, nije prevrnuto“, rekli su iz ŽFBiH za Hercegovina.info, naglašavajući da ljudskih žrtava nije bilo.

Kako javlja naš reporter s mjesta događaja, lokomotiva te sedam vagona su odvezeni, a sad je sva snaga usmjerena na podizanje pet prevrnutih vagona, od kojih je za sada jedan podignut.

„Visina nastale štete znat će se nakon sveobuhvatne analize. Trenutni prioritet je normalizacija željezničkog prometa do kojeg će doći čim se steknu uvjeti, u tijeku današnjeg dana ili najkasnije do ponoći“, naglasili su oni.

Sav promet između Mostara i Čapljine je obustavljen. Putnički saobraćaj je organiziran na način da vozovi iz pravca Sarajeva saobraćaju do Konjica gdje putnike čekaju autobusi koji ih prevoze do Čapljine i obrnuto.

Podsjećamo, iz kompozicije vlaka koji se kretao iz smjera Čapljine na željezničku stanicu Mostar, iskočilo je pet teretnih vagona natovarenih šećerom, čiji se teret rasuo unaokolo, te je oštećena i zaštitna ograda autopraonice, a ljudskih žrtava nije bilo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.