JOŠ BRŽE DO MAKARSKE RIVIJERE Izgradnja ceste Ravča-Drvenik pomakla se s mrtve točke

Ravča Drvenik
AJB

U Hrvatskoj je planirano 20 cestovnih projekata, a jedan od njih je projekt kojim će se iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine skratiti put do Makarske rivijere.

Predsjednik uprave poduzeća Hrvatske ceste Josip Škorić je potvrdio da je riječ o projektima čija će realizacija početi sljedeće godine, s ukupnom vrijednosti višom od milijardu eura.

Projekt kojim će se skratiti put iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine do Makarske podrazumijevat će izgradnju ceste Ravča - Drvenik. Riječ je o spojenoj cesti od čvora Ravča na autocesti A1 do trajektne luke u Drveniku na jadranskoj magistrali.

Ova prometnica će biti duga 7,36 kilometara te će uključivati tunel kroz planinu Rilić dug 5,6 kilometara. Veći broj hrvatskih primorskih općina je iskazao interes za izgradnju ove ceste, kao i pojedini hercegovački gradovi, među kojima su Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Grude i Široki Brijeg.

Sabor Hrvatske je prošlog tjedna usvojio financijski plan Hrvatskih cesta za sljedeću godinu s projekcijama za 2025. i 2026., čime je odobren plan izgradnje novih prometnica, prenosi Jutarnji list.