JEZIVI DETALJI SA SUĐENJA ZA UBOJSTVO DŽENANA MEMIĆA "Nek’ krklja, svakako je gotov za sedam dana'”

JEZIVI DETALJI SA SUĐENJA ZA UBOJSTVO DŽENANA MEMIĆA "Nek’ krklja, svakako je gotov za sedam dana'”
N1

Nermin Šehović, policajac Federalne uprave policije, a koji je bio i član Ad-hoc komisije Skupštine ŽS koja je istraživala slučaj stradanja Dženana Memića, svjedočio je danas u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu “Zijad Mutap i dr.”. Kazao je kako je, tijekom istrage, dobio informacije da je “policajcu iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH policajac MUP-a ŽS na mjestu stradanja Dženana Memića rekao ‘Nek’ krklja, svakako je gotov za sedam dana'”, javlja N1.

Šehović je sudjelovao u istrazi koju je naložila Skupština ŽS i u svom izvješću naveo ovu informaciju kao i druge nepravilnosti koje su napravljene tijekom istrage stradanja Memića. Između ostalog, naveo je da se vrijeme izvršenja nije podudaralo s izvješćima PU Ilidža, Prometne jedinice MUP-a ŽS i Josipa Barića.

Naveo je i to kako je imao opstrukcije tijekom istrage te da prva četiri mjeseca iz MUP-a ŽS nije mogao dobiti potrebnu dokumentaciju. Rekao je i da je Tužiteljstvo ŽS vršilo pritisak na Ad-hoc tijelo. Više puta je, kaže, obavijestio tužiteljicu Dalidu Burzić o nepravilnostima u postupanju u ovom kaznenom djelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon isteka mandata u Ad-hoc komisiji, zvali su ga svjedoci koje je također saslušao (u svojstvu pripadnika FUP-a, op.a.) i između ostalih policajac koji je otišao u mirovinu s mjesta istražitelja videonadzora. Zvao ga je i svjedok koji je vidio događaj, bio na mjestu događaja, i tražio da bude zaštićen, ali, tvrdi Šehović, nitko ga nije zvao.

Rekao je i to da je “najmanje devet županijskih tužitelja radilo na ovom slučaju, a da su dvojica bila zadužena za komunikaciju s FUP-om”.

Danas je svjedočila i Sandra Zubović, liječnica radiolog KCUS-a, koja je bila svjedok Tužiteljstva BiH. Kazala je da je generalna ravnateljica KCUS-a Sebija Izetbegović 2016. godine formirala komisiju u svojstvu vještaka da vještači CT Alise Ramić Mutap, a po nalogu Tužiteljstva ŽS. Komisiju su činili, pored nje, prof. dr. Kemal Dizdarević i dr. Jasminka Đelilović-Vranić. Prof. Dizdarević i dr. Zubović su ustanovili čitanjem CT slike da nije bilo traume na mozgu. Prof. Đelilović-Vranić nije obrazložila razloge zbog kojih se nije složila s mišljenjem svojih kolega u komisiji.

Odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget kazao je kako se danas govorilo i o spornim mobitelima Alise Mutap i načinu na koji je on završio u policiji, kao i o mobitelu Dženana Memića koji je bio kod nje tijekom kobne noći.

Suđenje u ovom predmetu bit će nastavljeno 7. travnja s početkom u 9 sati.