JEDNOKRATNA POMOĆ ZA UMIROVLJENIKE Sve ovisi od jedne stvari, na isplatu će se još čekati

Trebinje umirovljenici
Hercegovina.info

Rebalans Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine uz koji je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine vezala jednokratnu novčanu može se očekivati u rujnu ili kasnije, rekao je za Faktor Admir Čavalić, predsjednik Odbora za ekonomsku i financijsku politiku Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sumnja da će rebalans biti u srpnju mjesecu.

Očekivanja umirovljenika su da se jednokratna pomoć podijeli do kolovoza.

"Sumnjam da će rebalans Proračuna Federacije BiH biti do kolovoza. Nemamo nikakvih neformalnih ili formalnih naznaka u vezi s tim. Imat ćemo vjerojatno još jednu redovnu sjednicu u srpnju i onda ide kolektivni godišnji odmor tijekom kolovoza. Vrlo je realnije očekivati da rebalans proračuna bude u rujnu ili pak početkom studenog. To jesu nezgodni termini za rebalans jer se približava novi proračun, ali svejedno to je moguće razumijevajući da nemamo naznaka da bi se moglo ići u rebalans, mada očekujem da Vlada ipak ispuni obećanje dano umirovljenicima", govori Čavalić i dodaje:

"Moguće je u rujnu jer je tada izborna kampanja. Najbolji tajming za vladu jest da to uradi tijekom izborne kampanje, da umirovljenici dobiju jednokratnu pomoć. Istina to nije nikakvo rješenje za njih, to je pružanje određenog vida pomoći.

Nepoznato je koliko će iznositi jednokratna pomoć za umirovljenike.

Na Skupštini Saveza udruženja umirovljenike u svibnju u Sarajevu, doneseni su zaključci da se od Vlade FBiH traži pomoć od po 200 KM pomoći za umirovljenike čije mirovine ne prelaze 1.000 KM i po 100 KM za one s mirovinama iznad 1.000 KM.