JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ Uz mirovinu za listopad dobit će je samo neki umirovljenici

Umirovljenici Trebinje
Hercegovina.info

Jednokratnu novčanu pomoć s listopadskim mirovinama će dobiti umirovljenici s područja Tuzlanske županije, Jablanice i Novog Sarajeva.

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike dala suglasnost za isplatu ove pomoći.

U javnosti se postavlja pitanje zašto će samo ovi umirovljenici dobiti pomoć.

"Općine Jablanica i Novo Sarajevo kao i Tuzlanska županija sklopili su sporazum s Federalnim zavodom za mirovinsko i invalidsko osiguranje kojima su definirani kriteriji i način isplate jednokratne pomoći.Tako će svi umirovljenici koji imaju prebivalište na području Općine Jablanica, koji su zatečeni u isplati mirovina za listopad, dobiti i jednokratnu pomoć Općine Jablanica od po 110 KM", kazao je za Faktor Tomislav Kvesić, glasnogovornik Federalnog zavoda PIO i dodao:

"Korisnici minimalne mirovine kao i korisnici koji primaju isplatu razlika mirovine (u skladu sa člankom 82. Zakona o PIO-u), a koji imaju prebivalište na području Tuzlanske županije te koji su zatečeni u isplati za listopad, primit će jednokratnu pomoć TŽ od po 100 KM.

Korisnici minimalne mirovine kao i korisnici koji primaju isplatu razlika mirovine, a s prebivalištem u Općini Novo Sarajevo te koji su zatečeni u isplati za mjesec listopad, primit će jednokratnu pomoć Općine Novo Sarajevo od po 50 KM.

"Za navedenu svrhu Vlada Tuzlanske županije je osigurala 3.717.000,00 KM, Općina Jablanica 225.720,00 KM te općina Novo Sarajevo 280.000,00 KM. Na sporazume je suglasnost dala Vlada Federacije", rekao je Kvesić.