JEDNOG TRAŽIO LJUBUŠKI Granična policija BiH uhitila deset osoba

Granicna policija BiH kućica
Ilustracija/Hercegovina.info

Službenici Granične policije BiH proteklih dana uhitili na graničnim prijelazima deset osoba za kojim su tragali općinski sudovi i policija diljem BiH.

Tako su pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška uhitili su dvojicu državljana Bosne i Hercegovine na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. 

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da M.K. (1963.) potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela "krivotvorenje isprave“ i u tijeku dana bit će predan nadležnom organu. Za J.T. (1983.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora i predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, priopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Tražen zbog droge

Prethodno, 20. veljače 2023., službenici ove jedinice su uhitili su državljanina BiH, M.B. (1990.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Gradiška i predan službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

"Pripadnici Jedinice GP BiH Doljani, 24. veljače 2023., predali su S.V. (1998.) službenicima Policijske uprave Ljubuški jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Ljubuškom zbog kaznenog djela "oštećenje tuđe stvari“. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orahovlje.

Službenici Jedinice GP BiH Zračna luka Sarajevo, 22. veljače 2023., na letu iz Berlina, uhitili su trojicu državljana BiH. Za S.H. (1979.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela "krađa“. 

Predan je službenicima Centra sudske policije u Srednjobosanskoj županiji, dok je za E.S. (1988.) utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova ŽS raspisalo potragu zbog kaznenog djela "krivotvorenje isprave“. Predan je službenicima Policijske uprave Ilidža. Za R.D. (1988.) je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela "teška krađa“. 

Predan je službenicima Centra sudske policije u ŽS. Uz navedeno, službenici ove jedinice su 18. veljače 2023. uhitili K.M. (1968.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela "izbjegavanje izdržavanja“. Državljanin Sjedinjenih Američkih Država je u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predan je službenicima Centra sudske policije u ŽS.

Bijeg od zatvorske kazne

Službenici Jedinice GP BiH Velika Kladuša su predali E.O. (1979.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog kaznenog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Službenici Jedinice GP BiH Hum, 18. veljače 2023., uhitili su V.S. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Hum i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje", priopćeno je iz Granične policije BiH.