JEDNOG JE POTRAŽIVAO MOSTAR, A DRUGOG LIVNO Granična policija BiH uhitila više osoba po potragama sudova, ali i Interpola

Granična policija kontrola
Ilustracija/Hercegovina.info

Granična policija Bosne i Hercegovine proteklih dana uhitila je više osoba za kojima su bile raspisane tjeralice sudova i Interpola, priopćeno je danas iz GP BiH.

Tako su službenici Jedinice granične policije BiH Orašje, 23. studenog 2022. godine, uhitili O.A. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Prnjavor raspisala potragu zbog kaznenog djela „teška krađa“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac i predan službenicima Policijske stanice Prnjavor. 

Službenici Jedinice GP BiH Kamensko, 22. studenog 2022., uhitili su Z.P. (1956.), državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog kaznenog djela „ovjeravanje neistinitog sadržaja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predan službenicima Centra sudske policije u HBŽ. 

Prethodno, službenici ove jedinice su 17. studenog 2022. uhitili su D.M. (1964.). Utvrđeno je da je za ovim državljaninom Republike Hrvatske Interpol Tirana raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela „pranje novca“ i „prijeevara“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Prisika i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice GP BiH Dobrljin, 21. studenog 2022.,uhitili su državljanina BiH, J.Č. (1968.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo uuntarnjih poslova Unsko-sanske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Kostajnica i predan službenicima MUP-a Unsko-sanske županije.

Službenici Jedinice GP BiH Gradiška, 20. studenog 2022., uhitili su J.G. (1967.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GP BiH Brod su 19. studenog 2022. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Brod uhitili su K.Š. (1999.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Općinski sud u Mostaru zbog kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda'“. Predan je službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.