JEDNA OSOBA POGINULA Posušak dobio godinu dana zatvora za vožnju pod utjecajem alkohola

robinja,suđenje,Njemačka,prometna nesreća,smrtni ishod,Posušje,Hrvoje Budimir,vožnja pod utjecajem alkohola,Široki Brijeg,Tužiteljstvo ŽZH,pretukao muškarca,ozljede,optužnica,Tužiteljstvo ŽZH
Pixnio

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Hrvoja Budimira iz Posušja, zbog kaznenog djela ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna osoba smrtno stradala, a druga zadobila teške tjelesne ozljede.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić, koji je sudu predočio rezultate obdukcije, prometnog vještačenja, vještačenja tjelesnih ozljeda, analizu alkohola u krvi optuženika, te preko 20 materijalnih dokaza.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu, optuženik Hrvoje Budimir je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine.

Vozio prekomjernom brzinom pod utjecajem alkohola

Hrvoje Budimir je 30. 07. 2022. godine oko 02:25 sati u Posušju upravljajući vozilom marke „BMW“ pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i vozeći nedozvoljenom brzinom od oko 97 km/h, na dijelu magistralne ceste Tomislavgrad-Posušje, gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 60 km/h, izazvao prometnu nezgodu.

Udario u stablo

Naime, u krivini desnog smjera došlo je do zanošenja vozila, prelaska na lijevu kolničku traku i izlaska van magistralne ceste do udara u stablo koje se nalazilo pored magistralne ceste, desnom bočnom stranom vozila. Posljedicom toga suvozač u vozilu S. B. je zadobio smrtonosne ozljede, a suputnik I. B. teške tjelesne ozljede.

Optuženik Hrvoje Budimir je priznao krivnju, iskazao žaljenje i odrekao se prava na žalbu, čime je navedena Presuda s danom objave postala pravomoćna.